top of page

 

tekniikka- ja taito

Fusella käytössä olevan tekniikka- ja taitometodin ovat luoneet ja patentoineet Islantilaiset Þór Hinriksson ja Jón Karlsson vuonna 2014. Harjoittelumetodi keskittyy jalkapallon peruselementteihin, kuten syöttämiseen, pallon haltuunottoon ja ensimmäiseen kosketukseen. 

 

Harjoitteet ovat toistomääriensä takia erittäin tehokkaita, ja voit nähdä nopeasti kehitystä monella eri osa-alueella: 

  • Ensimmäinen kosketuksesi paranee.

  •  Jalkatyöskentelysi nopeutuu.

  • Kykenet tekemään nopeampia päätöksiä kentällä. 

  •  Peliasento ja pallonkäsittelytaidot kehittyvät.

  • Pystyt antamaan tarkempia syöttöjä.

 

Harjoitusten vaikeusaste on säädettävissä, jonka takia ne sopivat niin aloittelijoille kuin ammattilaisille.

 

Viimeisen kolmen-neljän vuosikymmenen aikana jalkapallo on lajina muuttunut dramaattisesti. Pelaajilta vaaditaan kentällä aikaisempaa enemmän kykyä nopeaan päätöksentekoon, nopeutta sekä osaamista suuremmalle määrälle eri tyyppisiä syöttöjä. Harjoitusmetodi onkin luotu suoraan vastaamaan näitä uusia vaatimuksia. Metodin avulla pelaaja voi kehittää tietoisuuttaan kentällä sekä nopeuttaa päätöksentekokykyään paineistetuissa pelitilanteissa. 

 

Harjoittelumetodi soveltuu myös pelaajille, jotka ovat toipumassa loukkaantumisesta. Harjoitukset ovat hyvä lisä osaksi toipuvan pelaajan fysiikka- ja joukkueharjoituksia. Jokainen harjoitus räätälöidään vastaamaan pelaajan tarpeita, nykyistä kuntoa ja toipumisprosessin tilaa. Harjoituksen intensiteettiä lisätään hitaasti riippuen siitä, kuinka pelaajan toipuminen etenee. 

yksityistunnit jalkapallo yksilövalmennus valmennus

TUNTIKUVAUKSET:

 

FUSE TAITO BASIC 8

Taitoharjoitukset aloitetaan aina Basic 8 harjoitteilla mitä voi harjoittaa 1-3 pelaajan kanssa. Siinä keskitymme syöttämiseen, peliasentoihin sekä pallon vastaanottoon.

Basic 8  sisältää kahdeksan eri vaihetta,  jotka keskittyvät aikaisempiin mainittuihin asioihin. Harjoittelu pakottaa pelaajan suorittamaan lyhyessä ajassa paljon toistoja monipuolisesti molemmilla jaloilla mikä antaa valmiudet kohdata eri tilanteita oikeassa pelitilanteissa.

Miten taito- ja tekniikkavalmennusta kannattaa yhdistää omiin treeneihin?

Taito- ja tekniikkaharjoituksia suositellaan tehtäväksi maksimissaan kahdesti viikossa, sillä se on hermostoa kuormittavaa ja aktivoivaa. Harjoitukset eivät kuitenkaan ole liian intensiivisiä, etteikö niitä voisi tehdä samana päivänä kun on omat harjoitukset.

bottom of page